Tentative Programme

Day 1 - 12 July 2022 (Tuesday)

8.30am Registration/Arrival of Participants/Guests (Audio/Video Checks for Presenters)
Opening Ceremony
9.00am Welcome Speech by Ir. Dennis Ong, Organising Chairman AAEC 2020 and Prof. Lau Hieng Ho, Pro Vice-Chancellor and Chief Executive of Swinburne University of Technology Sarawak Campus
9:20am Opening Remarks
9:40am Keynote Presentation 1
10.00am Keynote Presentation 2
10.20am Keynote Presentation 3
10.40am Break (20 mins)
10:30am Arrival of Guests/Media
Plenary 1: Industry 4.0 and Future Technologies
  Plenary 1: Industry 4.0 and Future Technologies (2 hours)

In this plenary, the current state of Industry 4.0 (IR4) implementation and its associated benefits and advantages in various industry sectors will be the main discussion. Stories of successful implementations of IR4 and how they have shaped the world in terms of creating smart future will be shared by the invited plenary speakers. In addition, the future of IR4 and how it is affecting the world in leading to future cut-edge technologies will also be in the discussions.
11:00am Speaker #1 (30 mins)
11:30am Speaker #2 (30 mins)
12.00pm Speaker #3 (30 mins
12:30pm Questions and Answers session (30 mins)
1.00pm Lunch (30 mins)
Technical Sessions A (2 hours)
  Concurrent:
1:30-3:30pm Technical Session A1: Engineering Computing
Technical Session A2: Network, Communication & Cybersecurity
Technical Session A3: Simulation & Optimization
3.30pm Break (20 mins)
Plenary 2: The Internet of Things, Network Communication, and Cybersecurity
  Plenary 2: The Internet of Things and Cybersecurity (2 hours)

The internet of things (IoT) has been around for decades. What is the critical role that is played by the IoT in the IR4? How can it further enhance IR4? One of the major concerns with the IoT is cybersecurity. In general, industries are concerned with how these data are being stored securely and handled over the computing clouds. These questions will be the main focus in this plenary session.
3.50pm Speaker #4 (30 mins)
4.20pm Speaker #5 (30 mins)
4.50pm Speaker #6 (30 mins)
5.20pm Questions and Answers session (30 mins)
5.50pm Conclusion of AAEC2022 Day 1

 

Day 2 - 13 July 2022 (Wednesday)

8.30am Arrival of Participants (Audio/Video Checks for Presenters)
Plenary 3: Artificial Intelligence & Automation in IR4.0
  Plenary 3: Artificial Intelligence & Automation in IR4.0 (2 hours)

What are the current benefits and obstacles in adopting artificial intelligence (AI) for IR4? How does AI assist in realizing the full potential of IR4? How can it be coupled with automation processes in the industry in the realm of IR4? These will be among the questions to be addressed by the invited speakers in the plenary session.
9.00am Speaker #7 (30 mins)
9:30am Speaker #8 (30 mins)
10:00am Speaker #9 (30 mins)
10.30am Questions and Answers session (30 mins)
11.00am Break (20 mins)
Technical Sessions B (1 hour)
  Concurrent:
11.20am Technical Session B1: Smart Energy & Cities
Technical Session B2: Materials Science & Manufacturing
Technical Session B3: Education 4.0
12.20pm Lunch (1 hour)
Technical Sessions B (cont'd) (1 hour)
  Concurrent:
1:20pm Technical Session B1: Smart Energy & Cities
Technical Session B2: Materials Science & Manufacturing
Technical Session B3: Education 4.0
2.20pm Break (20 mins)
Plenary 4: Smart Energy, Cities, and Factories
  Plenary 4: Smart Energy, Cities, and Factories

Through the IR4 adoption, smart energy consumption can be implemented in various industry devices and systems. The couplings between cyber-physical systems, automation, and IoT can lead to the birth of smart cities and factories. In this plenary session, strategic moves implemented by local governments in building smart energy usage, cities, and factories in Sarawak or Malaysia will be shared by the invited speakers. Discussions on the current preparation towards the adoption of IR4 locally as well as on how the IR4 can benefit both local industries and international partners will be the main focus in the session.
2.20pm Speaker #10 (30 mins)
3.10pm Speaker #11 (30 mins)
3.40pm Speaker #12 (30 mins)
4.10pm Questions and Answers session (30 mins)
Virtual Tour
4.40pm Virtual Tour for Digital Village (30 mins)
5.10pm Conclusion of AAEC2022 Day 2

 

Day 3 - 14 July 2022 (Thursday)

8.30am Arrival of Participants (Audio/Video Checks for Presenters)
Plenary 5: BIM and Construction for IR4.0
  Plenary 5: BIM and Construction for IR4.0

In this plenary session, the role of the Building Information Modeling (BIM) and Industry 4.0 in shaping the future of the construction environment will be the main focus. How can the BIM further enhance construction locally and/or internationally? What does it take to encourage local/international industry collaborators to adopt the BIM and IR4? These questions will be among the main discussions in this plenary session.
9.00am Speaker #13 (30 mins)
9:30am Speaker #14 (30 mins)
10:00am Speaker #15 (30 mins)
10.30am Questions and Answers session (30 mins)
11.00am Break (20 mins)
Technical Sessions C (1 hour)
  Concurrent:
11.20am Technical Session C1: Artificial Intelligence & Machine Learning
Technical Session C2: Automation & Sensors
Technical Session C3: Other Industry 4.0 Related Technologies
12.20pm Lunch (1 hour 40 mins)
Technical Sessions C (cont'd) (1 hour)
  Concurrent:
2:00pm Technical Session C1: Artificial Intelligence & Machine Learning
Technical Session C2: Automation & Sensors
Technical Session C3: Other Industry 4.0 Related Technologies
3.00pm Break (20 mins)
Plenary 6: Education 4.0
  Plenary 6: Education 4.0
3.20pm Speaker #16 (30 mins)
3.50pm Speaker #17 (30 mins)
4.20pm Speaker #18 (30 mins)
4.50pm Questions and Answers session (30 mins)
Ending Remarks
5.20pm Ending Remarks by Organising Chairman / Deputy Chairman
5.50pm End of AAEC2022

 

Technical Session A
13th July 2020 (Wednesday)
Theme Engineering Computing Network, Communication & Cybersecurity Simulation & Optimization
Session Chair      
Venue      
Time Technical Session A1: Technical Session A2: Technical Session A3:
  Oral #1 Oral #7 Oral #13
  Oral #2 Oral #8 Oral #14
  Oral #3 Oral #9 Oral #15
  Oral #4 Oral #10 Oral #16
  Oral #5 Oral #11 Oral #17
  Oral #6 Oral #12 Oral #18

 

Technical Session B
14th July 2020 (Thursday)
Theme Smart Energy & Cities Materials Science & Manufacturing Education 4.0
Session Chair      
Venue      
Time Technical Session B1: Technical Session B2: Technical Session B3:
  Oral #19 Oral #24 Oral #29
  Oral #20 Oral #25 Oral #30
  Oral #21 Oral #26 Oral #31
  Oral #22 Oral #27 Oral #32
  Oral #23 Oral #28 Oral #33

 

Technical Session C
15th July 2020 (Friday)
Theme Artificial Intelligence & Machine Learning Automation & Sensors Other Industry 4.0 Related Technologies
Session Chair      
Venue      
Time Technical Session C1: Technical Session C2: Technical Session C3:
  Oral #34 Oral #40 Oral #46
  Oral #35 Oral #41 Oral #47
  Oral #36 Oral #42 Oral #48
  Oral #37 Oral #43 Oral #49
  Oral #38 Oral #44 Oral #50
  Oral #39 Oral #45 Oral #51
Important Dates
  • 31 Jan 2022
    Submission of abstracts
  • 28 Feb 2022
    Acceptance of abstracts
  • 31 March 2022
    Submission of papers
  • 30 April 2022
    Acceptance of papers